Nicușor Dan dă o notă proastă Poliției Române

Preşedintele Nicuşor Dan a declarat, vineri, legat de cazul fugarului Emil Gânj, suspectat de uciderea unei femei şi căutat de o săptămână de oamenii legii, că reprezintă o imagine proastă pentru Poliţia Română, având în vedere că acest caz este mediatizat, însă nu are date să compare cu ce se întâmplă în alte părţi.

„Nu am date statistice ca să îmi spună într-o altă ţară ca referinţă din persoane care comit diferite acţiuni cât la sută poliţia reuşeşte să îi identifice. Fiind cazul atât de mediatizat, evident că este o imagine proastă pentru Poliţia Română, dar, repet, nu am date cu care să compar cu ce se întâmplă în altă parte”, a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, întrebat în legătură cu ancheta poliţiei în cazul criminalului din Mureş şi faptul că acesta este căutat de o săptămână şi oamenii legii nu au reuşit să îl găsească.

Fugarul Emil Gânj, suspectat de uciderea unei femei în localitatea mureşeană Miheşu de Câmpie, este căutat de duminică în judeţele Mureş şi Arad.

Tribunalul Mureş a dispus, marţi, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Pompierii militari au descoperit, în urmă cu o săptămână, o femeie carbonizată într-o locuinţă cuprinsă de flăcări din comuna Miheşu de Câmpie, iar în urma verificărilor s-a stabilit că acţiunea a fost intenţionată.

Ulterior, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Mureş a anunţat că a fost dat în urmărire un bărbat, în vârstă de 37 de ani, bănuit de comiterea faptei. Suspectul avea emis pe numele său un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru violenţă în familie şi încălcarea ordinului de protecţie, iar în trecut a fost condamnat pentru omor calificat, fiind eliberat din penitenciar în cursul anului 2020.

Recomanda

10 Comentarii

  1. Un 💩! Legislația incorecta și incompleta făcută intenționat fara norme de aplicare sau cu dedicație e la baza mizeriilor criminale din Romania. Asta e legislația făcută pe baza de protocoale și norme europene.

  2. Tinand cont ca mai avea un mandat emis in 4 iunie 2025 de judecatoria Ludus, asa cum scrie ziarul „Zi de zi” … parca numarul de zile e ceva mai mare … si daca ar fi fost prins … fata ucisa dupa 4 iunie … ar fi respirat.

  3. Politia romana justitia este mana-n mana cu interl0pii.
    Cazul Caracal clasic a scos la suprafata cazuri de procurori la petreceri la mese cu interlopi si mafioti. Sau politruci locali.
    In ultinii ani PNL a avut in subordine ministerele de justie si interne.

  4. cine, CUI?
    IO NU sunt Fan al Nicunei PolițiiDinLume. Fie, ȘTIU Meserie, Fie, dacă NU știu BAT până Ăla ziceTOOOOT, BaChiarȘiCevaÎnPlus, de care SE CONVINGE ÎN Procesul ANCHETEI. „DAAAAAR-ÎNSSSSĂĂĂĂ” să DEA Note Poliției Vodă Oprea GALINACEuu … …

  5. Si guvernantio)i de azi vor sa reduca si mai mult politia locala! Cand ar trebui marita!! Hotiile, talhariile, crimele vor fi la ordines zilei. Ca sa stam cu totii in case dupa ce apune soarele.

  6. Mai Nicusorule te pricepi la toate că Ceaușescu,dai note poliției? Care poliție?Aia subfinantata de voi? Cu șefi incompetenți numiți pe criterii politice?Nu excelenta voastră la numit pe criterii politice ministru al apărării,un habarnist în treburile armatei pe Ionuț Mosteanu?, Și mai vrei performanta și profesionalism de la un tânăr total nepregătit? Cred că a gândit că nepotismul are ultimul cuvânt la Cotroceni.Ionut Mosteanu nu este nepotul lui Ion Mosteaca? Că numai securiștii știu adevărul de aleg nume atat de sugestive?

  7. Ha, ha! Pân’ acum o dădiaț’ di gard că-i incolțât în Bistrița acum hop că-i urmărit în Arad… Di râsu-plânsu’!

  8. Mucusor iti miroase ceva pe sub nas ,dar te-ai obisnuit ..ca boschetar!
    Daca punei telecamere pe strazi, cate un stalp cuu telecamera ,in afara orasului : din 500 in 500 m , acum era impachetat orice criminal..
    CUM SA TRAMBITEZI CA DIN CAUZA TA NU EXISTA ASTEA SI SA MANJESTI O INSTITUTIE A STATULUI,GUNOIULE !!!

  9. Apai afla draga Mucusor ca nici Politia Suediei NU au reusit sa-l prinda pe criminalul care la ucis pe Prim-ministrul Suediei Olof Palme, ucis în Februarie 1986 si caz NEREZOLVAT pâna astazi …
    Asa ca sunt cazuri nerezolvate si la „case-mai-mari” …

    • Spre informarea corecta, Emil Ganj era dat in urmarire din februarie cand își rapise sotia, era in baza de date a politiei, se stia totul despre el. Nu poți veni cu motivarea ca au retras paza pe timp de zi la cererea sotiei cand el era dat in urmarire, mai omorase, avea un trecut infractional violent. Omoruri cu autori necunoscuti sunt, aici cunoastem autorul, era dat in urmarire, iar el mai comite o crima sub nasul politiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.